Søg i denne blog

mandag den 17. december 2012

Thailands kanaler - Vietnams bugt


Sidste dag i Bangkok og vi havde bestilt en bådtur rundt i de små kanaler i Bangkok også kaldt "Khlong". 
Det var sammen med en anden dansk pige, så vi var kun tre mennesker, i en hel longtail boat, med en boatdriver og guid, man må sige vi følte os forkælet :-) 
Vi kom hurtigt ind i de små kanaler, som var en labyrint for alle andre end de lokale. Kanalerne var fyldt med huse på vandet og husbåde, en helt andet folkefærd havde opbygget deres egen lille primitive by her i den store moderne hovedstad, det var helt uvirkeligt. Som at træde ind i et nyt land. Vi så hvordan der var "flydende supermarked" og "flydende restauranter" blandt Khlong folket, det var små både som ente var fyldt med hverdags vare, eller som var fyldt med ingredienser, gasbrænder, en pande og noget kød. Meget specielt. 
Vi så en masse templer, hovedsageligt buddhistiske, men også kinesiske og muslimske. 
Vi kom også forbi en orkide farm, som var fyldt med de smukke farverige blomster og så sluttede vi af med at fodre fiskene i kanalerne og man må sige der var mange, rigtig mange! 
Det var en dejlig måde at slutte vores tid af i Thailand. 

Dagen efter, D. 14 december,  skulle vi med flyet kl 12:20
Da vi var ankommet i Vietnam og skulle køre hen til hotellet, kunne vi begge mærke, at vi var ved at blive mættede af alle de oplevelser. Vi havde mest af alt lyst til at vende snuden hjemad. 
Men det bedste middel mod hjemve, er beskæftige. Så vi fik arrangerede en tur til Ha Long Bay, allerede dagen efter.  
Ankomsten til Ha Long Bay var blandet, det var en meget mindre by, men udsigten fra vores balkon var ubeskrivelig. Over 3.000 limestone øer (selvom Vietnameserne påstår at der er 1,969 øer, da det var året Ho Chí Minh døde) der skød op ad havet, der var så mange øer, at det nærmest lignede én stor ø.. Et fænomen der er meget svær at beskrive. 
Måske også grunden til at stedet er nomineret til at være en af de "7 New World Wonders". 
I selve byen var der ikke meget at se eller opleve, så vi besluttede os at bestille en 6 timers bådtur. 

Båd turen startede 07:30. Og det var fra starten en spændende tur, for vores meget trætte kaptajn startede med at sejle direkte ind i et andet skib, dette gjorde han ikke en gang, heller ikke to gange, men, ja, du gættede rigtigt hele 3 gange sejlede han direkte ind i andre både... Og med vores River Rafting erfaring var vi ikke helt trygge. 
Det hjalp heldigvis at vi kom ud på dybere og mindre befærdede vand.... Og ikke mindst at vores kaptajn havde fået kørt et par redbull og nogle smøger ned....

Men omgivelserne var ubeskrivelige og da vi sad ude på spidsen af båden med fødderne ude over båden så tåspidserne brød vandets stille overflade, der følte man virkelig en ro brede sig i hele kroppen. Det var så smukt, en oplevelse vi ville ønske vi kunne dele med familie og venner. 
Første stop på turen, var den kendte grotte, "Hang Ðâu Gõ" (på engelsk: "Wooden Stakes Cave). 
Først fundet af Franskmænd i slutningen af 1800tallet, som døbte den Grotte Des Merveilles (på engelsk: "Cave of wonders") 
Og det var virkelig en oplevelse, den bestod af 3 kæmpe store rum og var så smuk. Det er meget svært at beskrive, så vi glæder os allerede til at vise jer billederne. 
Næste stop var en af de mange "floating fishermen villages", hvor en hel by havde etableret sig midt ude på vandet, vi så mændene fiske og børnene få fri fra den flydende skole. 
Efter sejlede vi lidt rundt og så de populære øer, feks "Chicken Island" som ligner to kyllinger der står med næbet til hinanden. 
Og det var meget typisk at øerne var opkaldt efter dyr som de lignede (man må iøvrigt sige at Vietnamserne har en god fantasi ;-)) Der i blandt var der, "Elephant Island", "Fighting Cock Island" og "Roof Island".  
Efter skulle vi hen på en flydende fiskefarm, hvor vi så store haj lignede fisk, farverige krabber, hummer, muslinger, snegle og rejer. 
Så var der middag, vi allierede os hurtigt med et malaysisk par, som tydeligvis vidste hvordan man spiste maden, og prøvede så vidt muligt at efterabe dem.. Det var ikke helt let med spisepinde.. Der blev serveret muslinge suppe, blæksprutte, fisk, ris og andet som vi ikke vidste hvad var. 
Til slut tog vi hen på en meget lille sandstrand, hvor vi sad i skyggen og nød udsigten. 
Alt i alt var det en rigtig god tur! 
Men mere er der heller ikke at se her i Ha Long Bay, så vi vender snuden mod Hanoi d. 19 december igen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar